Biseksuele Linkfarmer Gezakt Voor LOI Cursus Spam Voor Beginners

Door Erik-Jan op 20 februari 2008

Er zijn spammers en makers van MFA sites waar ik grotelijks bewondering voor heb. Ze hebben dusdanig veel kennis van één of meerdere zoekmachines en van linkbuilding, dat ze een complimenten verdienen. Sterker nog, de mensen die het meeste geld met spam verdienen zijn vaak ook in te huren als SEO consultant. Deze casussen krijgen wat mij betreft zelfs een follow link.

Spammer in het verkeerde lichaam

Er zijn echter andere spammers die ik normaal gesproken niet eens het vermelden waard vind. Een link (zelfs al is deze nofollow) krijgen ze al zeker niet. Deze spammers vind ik verschrikkelijk, irritant en verschrikkelijk irritant. Op één zo?n spammer zou ik nu graag wat verder willen inzoomen. Vanmiddag hadden we een nieuw lid op Netters. De username vertelde de onoplettende lezer dat we met een dame van doen hadden. Nu lopen er echter hier op Netters wel meer mannen met een persoonlijkheidsprobleem rond. Van de week werd ik nog gebeld door een ‘vrouwelijk lid’ met een nogal zware basstem ? zelfs voor een man. Ook in dit geval bleken we te maken hebben met een man incognito. De echte naam van deze spammer is overigens Steef of Stefan. Beide namen komen voor in de DNS.

Het verkeerde lichaam is duidelijk, maar vanwaar de spam?

Stefan plaatste op Netters 3 comments, die inmiddels alle drie verwijderd zijn. In de ene comment maakt hij reclame voor één of andere Adwords adviseur en op de andere voor letselschade.us. Letselschade.us staat op naam van Steef met als emailadres info@k-l-m.nl. Deze k-l-m.nl is een verschrikking om te bekijken. Gelukkig vond Google dat ook en met 0 geïndexeerde pagina?s lijkt een ban terecht. Een andere (minder reële) reden is dat Google vond dat de site de bezoekers afzet: een linkje op deze spamachtige pagina kost € 99, te betalen via Paypal.

Overigens is het wel opvallend welke onderwerpen zoal bestreken worden op deze startpagina. Ik noem er een paar:

  • Hypotheek
  • Krediet
  • Diverse verzekering
  • Zelfs diverse Versicherungen
  • Beleggen
  • Finance

Toen ik deze site tegen kwam wilde ik een mailtje naar mijn collega?s sturen. Het onderwerp zou zijn ?De grootste spam gebieden? en de inhoud van het mailtje enkel www.k-l-m.nl. Het mailtje is niet verstuurd, omdat ik me bedacht dat een blog op Netters ook een leuke optie zou zijn. Opvallend maar totaal niet verrassend is dat de hele site vol staat met links naar eigen sites. Gemene deler van al deze sites: Adsense wordt niet weergegeven en het aantal geïndexeerde pagina?s is vaak gelijk aan de PageRank en kleiner dan 1. Veel domeinen bezitten trouwens ook exotische extensies, waarschijnlijk vanwege de keywords in de domeinnaam.

Linkbuilding anno 1998

Nee beste Steef, linkbuilding doen wij anders. Gezien je wereldwijde extensies mag ik je best wel op een Duitstalig blog wijzen over linkbuilding (zodat deze wél geïndexeerd wordt ;-)). Zo kan het dus ook! En Steef, wat we ook anders gaan doen is bijdragen leveren aan communities. Netters is geen digitale stortplaats van te milsukken marketing campagnes. Reageren n.a.v. deze blog mag uiteraard per mail, maar met je account lukt het niet meer: die is namelijk geblokkeerd.


Je kunt een reactie, achterlaten of een trackback van uw eigen site.

25 Reacties op “Biseksuele Linkfarmer Gezakt Voor LOI Cursus Spam Voor Beginners”

  1. Sandra

    Ik denk dat je genderdysforisch bedoelt in plaats van biseksueel ;-).

    Reageer
  2. Arjan

    wauw… we gaan hier weer op fantastische termen ranken geloof ik :-) doet me denken aan een ander draadje…. *kuch*

    Reageer
  3. Dude

    Metromannen zijn zoooo 2007.

    Reageer
  4. Arnoud

    Is er een LOI Cursus “Spam” voor beginners? Ik ga me meteen inschrijven :-)

    Reageer
  5. fleur

    Nee, joh, komt van het roken.

    Reageer
  6. Hys

    En die Nina van Onetomarket? Dat is toch geen man?

    Reageer
  7. Arjan

    nee.. das een echte :-)

    Reageer
  8. DennisWijnberg

    Ik vind Fleur ineens ook verdacht ;) Haha!

    Nee, het is zo jammer dat mensen die alleen een gratis proefles van een LOI cursus hebben mogen doen gelijk denken de hele wereld te beheersen, jammer!

    Reageer
  9. MacSeth

    Waarom zou de basstem van iemand ermee te maken moeten hebben? Of iemand nou borsten heeft of ze wil hebben maakt me in principe niet eens veel uit… het gaat mij er om dat het gewoon een irritante spammer is die geen toegevoegde waarde levert :P

    Daar heeft zijn geaardheid of gevoel niets mee te maken.

    Reageer
  10. jeroen84

    @ Erik-Jan,

    Leuke post! Heb je trouwens al tijd gehad om die spammer te ranken waarover ik je had gemaild (28 jan. @ 11.58)? Die gasten zijn ook behoorlijk verkeerd bezig ;)

    Reageer
  11. Erik-Jan

    @Jeroen: Ik heb dat voorbeeld toen bekeken maar er besloten niks over te bloggen, omdat het stiekem ook nog al eens op grote, bekende sites gebruikt wordt. Wel bedankt voor de tip nog!

    Reageer
  12. Wouter

    Ik vind dit een zwakke post:
    - Zoals Sandra aangeeft is de term Biseksueel verkeerd gebruikt: Er blijkt uit niets dat deze persoon naast gevoelens voor mannen ook gevoelens voor vrouwen heeft. ;-)
    - Bovendien is het toch niet voor niets toegestaan om een pseudoniem te gebruiken? Ik ben stiekem ook maar een vrouw!
    - Het posten van een e-mailadres welke indexeerbaar is voor spambots, is vuur met vuur bestrijden en dat is m.i. meestal niet de beste oplossing.
    - Bovendien ging ik er vanuit dat de persoonsgegevens die ik invul bij aanmelding niet zomaar worden gepubliceerd. Vind dat ook niet echt netjes (als het emailadres inderdaad afkomstig is van zijn account)

    Maar goed, ik weet natuurlijk niet hoe bont deze gebruik het heeft gemaakt en welke informatie jij nog hebt met achterhoudt voor de lezers. ;-)

    Dit was het, als advocaat van de weerloze duivel :-).
    —–
    Daar gaat mijn onafhankelijkheid. Ik zie nu pas dat het om Adwordsspecialist.nl, zij beheren zelfs voor mij (met succes) diverse Adwords campagnes. IK kan je verzekeren dat je je dan vergist in de naam! Bovendien hebben zij helemaal niets te maken met k-l-m.nl

    Goed journalistiek werk!!

    Reageer
  13. MacSeth

    zwakke post wil ik niet per definitie zeggen maar wel een post waar je redelijk wat fouten in hebt gemaakt EJ… ik vroeg me vanochtend best wel af of je genoeg koffie op had ;)

    Reageer
  14. Hys

    Komt Nina hier ook een keertje bloggen?

    Reageer
  15. Erik-Jan

    @Wouter: De bedoeling van deze post wat om luchtig wat spam praktijken aan de kaak te stellen. Eigenlijk benader ik de manier waarop Steef aan de slag gaat als anti-voorbeelden. De naam van Steef en zijn emailadres heb ik meer gepubliceerd om aan te tonen dat ik wat research heb gedaan, dan om per se deze persoon zwart te maken. Er is uiteraard een reden waarom zijn achternaam niet genoemd wordt. Biseksueel is verkeerd gekozen en vermelden dat deze persoon in feite een man is, was in mijn ogen meer een leuk detail dan dat ik hier de focus van mijn artikel van heb gemaakt.

    Adwordsspecialist.nl is simpel de URL die hij zelf plaatste. Wat hij er exact mee te maken heeft weet ik niet. En of ze goed of slecht werk leveren – Ach, ik wil je best geloven dat ze prima weten wat ze doen.

    Reageer
  16. nina.anna

    Leuke post!
    @Wouter: Ik denk wel dat dit openbaar ter discussie gesteld mag worden. Buiten dat gaat hij met dat soort acties wel het risico in dat zijn gegevens gepubliceerd worden.

    Reageer
  17. Hys

    Hey Nina!

    Of is dat nu weer één of andere transseksuele identiteitscrimineel?

    Reageer
  18. monchito

    @Hyes, nee hoor die foto van Nina is echt. ze is IRL nog mooier trouwens, maar SEO is dan ook een enorme sexy business!

    Reageer
  19. Hys

    Ach, zo heeft iedereen wel wat.

    :P

    Reageer
  20. putbruy

    Als je de website moet beoordelen is de spammer zeker niet te lui om te werken..tenminste als het allemaal eigen werkjes zijn..
    Komen spammen op een nofollow blog, hoe dom kan een spammer zijn..

    Reageer
  21. Landeweerd

    Heeft Linkspiel.de gelijk als startpagina in gesteld en is nu bezig met zijn aanmelding “Duits voor Dummies” bij de Loi.

    Reageer
  22. Wilbert

    Ik werd door Wouter op deze post gewezen.

    Je moet toch echt wel fout zitten met je veronderstellingen. Wij zijn de eigenaren van adwordsspecialist.nl en kunnen je verzekeren dat dit hele verhaal ons volkomen onbekend is en wij ons nooit van dit soort methoden zouden bedienen. Het lijk me ook onwaarschijnlijk dat een vreemde voor ons zou gaan spammen. Kun je de verwijderde posts nog terugkijken? Is het mogelijk dat je je vergist en dat het ging om http://www.de-adwords-specialist.nl/

    Misschien ten overvloede de opmerking dat het me verstandig lijkt ietwat zorgvuldiger met dit soort zaken om te gaan!

    Reageer
  23. Erik-Jan

    Wilbert, welkom hier. Ik begreep ook al van iemand anders dat jij hier niks mee te maken hebt. Helaas heb ik de comments niet meer, maar ik vermoed dat ik de URL verkeerd heb overgeschreven. Excuses daarvoor uiteraard. Samengevat: Adwords specialist heeft niks met spam te maken.

    Reageer
  24. henk21567

    Ook de-adwords-specialist.nl heeft absoluut niets met dit alles te maken!

    @Wilbert:
    Misschien ten overvloede de opmerking dat het me verstandig lijkt ietwat zorgvuldiger met dit soort zaken/suggesties om te gaan!

    Reageer
  25. Wilbert

    @henk21567 Je hebt gelijk.

    Reageer

Reageer!