Ekudos, leuk maar te spamgevoelig…

Door Joost de Valk op 15 februari 2007

Ekudos is een Nederlandse Digg kloon, waar gebruikers kunnen stemmen op artikelen die ze interessant vinden. Het is een redelijk mooi vormgegeven site, waarop op basis van wie de afgelopen tijd de meeste stemmen heeft gehad een voorpagina met posts wordt samen gesteld. Het wordt nog niet heel veel gebruikt, maar het krijgt steeds meer bezoekers. Op die voorpagina staan levert dus ook langzamerhand steeds meer traffic op, en het wordt dus steeds interessanter om er op te staan.

Nu snap je al wat dat betekent: spam. En ze hebben het ons deze keer wel erg makkelijk gemaakt… Ekudos levert een button voor op je site, waarmee je bezoekers meteen op jouw site kunt laten stemmen op je artikel. Een ingelogde gebruiker kan op die knop drukken en je krijgt meteen een zogeheten “kudo”. Hier gaat het mis… De URL die aangeroepen wordt als die gebruiker op die knop drukt, kun je namelijk ook anders aanroepen, bijvoorbeeld in een plaatje, wat niemand hoeft te zien:

<img src=”< kudo – url >” style=”position: absolute; left: -10000px;”>

Iedere gebruiker die nu je artikel bekijkt, en ingelogd is in Ekudos, stemt nu, gewild of niet, automatisch voor je artikel. Het slimste is natuurlijk om als je dat doet, geen Ekudos button op je pagina te zetten, aangezien de bezoeker anders meteen kan zien dat ie gestemd heeft.


Je kunt een reactie, achterlaten of een trackback van uw eigen site.

5 Reacties op “Ekudos, leuk maar te spamgevoelig…”

 1. Gerben

  Vandaag nam je ook al MSN Reporter op de korrel.
  Nu nog slechts wachten op NieuwsFilter?

  Reageer
 2. Joost de Valk

  Hehe, zal d’r eens naar kijken ;)

  Reageer
 3. André Scholten

  Is het ook zo dat er op domein gecontroleerd word? Anders zou ik bijvoorbeeld de kudos url in mijn Tweakers avatar kunnen doen om zo honderdduizenden hits te krijgen. Lijkt me niet de bedoeling.

  Reageer
 4. Joost de Valk

  André: het werkt alleen voor ingelogde ekudos gebruikers, maar er wordt idd niet gechecked op domein ;)

  Reageer
 5. monchito

  Zou het niet op tweakers zetten idd, maar op een kleiner domeintje van zo’n 100 unieke bezoeken per dag…

  Reageer

Reageer!